Andreu Solar

Actualitat

2 de gener de 2022

7 propòsits solars pel 2022

Necessito una bateria · Necesito una bateria

 

Any nou vida nova. És una frase que sovint cada any repetim, o si més no, cada gener la majoria de nosaltres ens proposem nous hàbits. Des dels més típics com deixar de fumar o anar al gimnàs, fins a altres més emotius com per exemple, passar més estona amb la família.

A Andreu Solar, hem recollit una sèrie de propòsits d’any nou que milloraran el teu dia a dia, alhora que contribuïm a cuidar del nostre planeta.

1. Gaudir de les hores de sol

L’exposició a la llum solar és vital pel funcionament del nostre cos. La vitamina D és una de les vitamines més importants que cal mantenir a ratlla, i és tan fàcil com exposar-se als raigs solars una estona cada dia. Durant aquest temps, pots aprofitar per relaxar-te, jugar amb família, llegir o practicar algun esport.

2. Cuinar amb aliments saludables i de proximitat

L’alimentació juga un paper molt crucial a l’hora de ser sostenibles i ajudar a reduir la contaminació del nostre planeta. Consumir productes de proximitat ajuda a reduir el transport dels aliments que consumim, i, per tant, també es reduirà la seva contaminació.

3. Reduir la contaminació, mou-te amb vehicles sostenibles

Per anar a comprar, treballar, a veure un amic o familiar. Sempre que podem, és millor optar per una mobilitat sostenible; anar a peu, bicicleta, patinet, transport públic…

4. Fer més turisme, turisme cultural, rural, conscient i respectuós amb el planeta

Conèixer món és una manera de créixer personalment. Ara bé, no cal que sempre ens plantegem anar a l’altra punta del món, al nostre entorn disposem de moltes zones per aprendre més de la seva cultura i gaudir de paisatges i aventures.

5. Consumir productes de temporada i de productors locals

Molt lligat amb el segon propòsit, podem comprar tota mena de productes a les botigues del nostre barri o ciutat. Ajudant a fomentar l’economia del municipi, també contribuirem a reduir l’impacte mediambiental associat.

6. Generar energia verda

Passar-se a l’autoconsum és una manera molt fàcil de contribuir en el medi ambient al llarg de l’any, i que té efectes en molts altres aspectes i propòsits que ens podem plantejar. Generar energia verda ens permet reduir la nostra petjada ecològica de forma fàcil i ràpida.

7. Reduir la nostra petjada ecològica

Podem reduir la nostra petjada ecològica de moltes maneres, algunes comentades en detall en els punts anteriors com decantar-se per una mobilitat sostenible, consumir productes de proximitat o generar energia verda. Però hi ha altres maneres de reduir la nostra petjada, des de reduir el consum de productes, donar-los una segona vida, o bé comprar productes ecològics i sostenibles com amb la roba i sabates, o productes a granel, com els cereals, llegums i fins i tot el detergent.

 

Si tens dubtes o estàs interessat a generar energia verda, contacta amb nosaltres i t’ajudarem en tot el procés.