Andreu Solar

Actualitat

11 de gener de 2022

Ajuts Next Generation EU per l’autoconsum, un incentiu amb fons europeu

 

El passat 14 de desembre de 2021, el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a través de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), va publicar la convocatòria per la concessió d’ajuts Next Generation EU del Programa per a actuacions per a l’execució de diversos programes d’incentius lligats a l’autoconsum i a l’emmagatzematge, amb fonts d’energia renovable, i a la implantació de sistemes tèrmics renovables en el sector residencial. 

El programa d’ajuts és finançat amb fons europeus provinents del Next Generation EU i s’emmarca dins del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència espanyol, en concret en el seu Component 7 Desplegament i integració d’energies renovables i Component 8 Infraestructures elèctriques, promoció de xarxes intel·ligents i desplegament de la flexibilitat i l’emmagatzematge.

El pressupost destinat per la nostra comunitat autònoma, Catalunya, és de 114.988.848,00 €. I s’hi poden adherir totes les persones o entitats que ho sol·licitin abans del 31/12/2023.  

 

A qui està dirigit?

 Aquests programes estan dirigits a instal·lacions d’autoconsum amb fonts d’energia renovable (amb emmagatzematge o sense), a instal·lacions d’autoconsum amb fonts d’energia renovable ja existents i a instal·lacions d’energies renovables tèrmiques.

 

Pimes, persones físiques, comunitats energètiques i administracions s’hi poden acollir

 

Els destinataris són principalment pimes, persones físiques, comunitats energètiques i administracions, depenent del programa d’incentius. Els programes detallats a la web de la generalitat estan desglossats segons si els destinataris porten a terme alguna activitat econòmica, o no:

Programes 1, 2, i 3, pels destinataris que portin a terme alguna activitat econòmica per la qual ofereixen béns i/o serveis al mercat: 

  • Persones jurídiques i agrupacions d’empreses o de persones físiques: gestors de polígons industrials de naturalesa pública o privada, empreses explotadores, arrendatàries o concessionàries d’actuacions en l’àmbit de l’energia, empreses de serveis energètics o proveïdors de serveis energètics; 
  • Comunitats d’energies renovables i comunitats ciutadanes d’energia. 

Programes 4, 5 i 6 estan adreçats a aquells destinataris que no portin a terme activitats econòmiques, com ara: 

  • Persones físiques; 
  • Entitats locals i el sector públic institucional de qualsevol Administració Pública; 
  • Persones jurídiques, incloent les entitats del tercer sector; 
  • Persones físiques que sí que executin activitats econòmiques i que estiguin donades d’alta en el Cens d’Empresaris; 
  • Comunitats de propietaris; 
  • Comunitats d’energies renovables i comunitats ciutadanes d’energia. 

 

Andreu Solar gestiona aquesta i les altres ajudes que et pots acollir en l’àmbit domèstic o industrial. Contacta amb nosaltres i el nostre equip tècnic t’oferirà un estudi personalitzat, tant en l’àmbit domèstic com empresarial, i t’informarà de totes les ajudes que podem sol·licitar per tu; municipals, provincials, autonòmiques i europees.

 

Font notícia: gencat.cat