Andreu Solar

Actualitat

19 d'octubre de 2021

Com et pots beneficiar de la compensació d’excedents?

Segons el nou Reial decret 244/2019, les companyies comercialitzadores estan obligades a abonar a l’usuari un preu per cada kW/h generat i no consumit a la seva factura de la llum.

Gràcies a aquest fet, els usuaris de particulars, empreses o instal·lacions comunitàries, podran beneficiar-se econòmicament i generar un estalvi molt major en la factura. Alguns usuaris fins i tot poden arribar al 100% d’autonomia elèctrica, sempre que es disposi d’una potència instal·lada suficient i uns hàbits de consum adequats.

És possible que durant les hores de màxima producció d’energia solar no es consumeixi i s’aprofiti al 100%, pel fet de no estar a casa o de no necessitar-la. I en canvi, a la nit, si no disposem d’una bateria solar estarem obligats a consumir electricitat de la xarxa. Ara bé, gràcies a aquest decret, podrem compensar l’energia produïda durant el dia no consumida per l’energia que podem necessitar fora de les hores solars. Aquesta compensació ens permetrà utilitzar l’electricitat de la xarxa d’una forma “gratuïta”, fins a arribar als kWh d’excedents generats.

Què cal fer per beneficiar-se de la compensació d’excedents

El primer pas el tindràs resolt, ja que Andreu Solar tramita la legalització de la instal·lació per tu, i passarà a formar part del Registre de plantes fotovoltaiques d’autoconsum del Departament d’Energia, Mines i Seguretat Industrial de la Generalitat de Catalunya.

Aquest departament es posarà en contacte amb la teva empresa distribuïdora perquè sàpiguen que disposes d’una instal·lació fotovoltaica. A continuació, aquests últims es posaran en contacte amb la teva comercialitzadora perquè puguis signar el nou contracte adaptat per la compensació d’excedents.

Andreu Solar també et recomanarà quina comercialitzadora et convé més, quina et compensa més en aquell moment, per tal de generar un estalvi més elevat a la teva factura de la llum.

Finalment, detallem la documentació que acostumen a sol·licitar durant el procés:
CIE (Certificat d’Instal·lació Elèctrica).
RAC (Registre d’Autoconsum de Catalunya).
RITSIC (Registre d’instal·lacions Tècniques de Seguretat Industrial de Catalunya).

Amb Andreu Solar t’aconsellarem i et guiarem per tal de fer tots els tràmits conjuntament i no t’hagis de preocupar de res. Contacta amb nosaltres i t’informarem.