Andreu Solar

Actualitat

14 de desembre de 2021

Com mantenir les plaques solars de casa teva

energia solar per combatre el preu de la llum

El manteniment i neteja de les plaques solars és essencial per poder generar el màxim d’energia verda, aconseguint un rendiment òptim de les plaques durant tot el seu transcurs, i allargant la seva vida útil més temps.

Aquest procés és senzill, però molt important, i es pot diferenciar en dos tipus de manteniments; el preventiu i el correctiu.

El manteniment preventiu ens evitarà un deteriorament prematur de la instal·lació de casa nostra. 

Per dur a terme aquest manteniment, en primer lloc, cal fer el manteniment del sistema de generació. És a dir, comprovar regularment que no hi hagi cap objecte o cap brutícia com excrements d’ocells, que pugui dificultar el bon funcionament de les plaques. Al mateix temps, cal comprovar que les plaques no estiguin en mal estat.

La neteja de les plaques solars es pot assemblar molt a la neteja que fem als vidres de casa nostra. Ens caldrà aigua tèbia i una esponja o drap que no danyi la superfície. La freqüència recomanada és d’unes 3 vegades a l’any, depenent de la quantitat d’aigua que plogui a la zona.

Per altra banda, de forma menys freqüent, una vegada a l’any, cal comprovar l’estructura del suport dels panells.

La instal·lació de les plaques solars es realitza amb materials molt resistents, però sempre cal donar una ullada a l’estat de l’estructura per assegurar-se que l’estat de la fixació dels mòduls en l’estructura és l’adequat.

 

El manteniment preventiu és el més recomanat, i la seva freqüència dependrà de les condicions climàtiques de la zona, com la pols en suspensió, pluges, etc.

Realitzar el manteniment és molt fàcil, i es pot fer de forma autònoma o bé contractar el servei de manteniment de l’empresa instal·ladora. Andreu Solar ofereix el servei de manteniment anual perquè no t’hagis de preocupar de res, i disposis d’una instal·lació amb un rendiment òptim per molt de temps.

 

El manteniment correctiu es portarà a terme quan es detecti una part de la instal·lació que necessita ser revisada. En aquest sentit, recomanem que es contacti amb els professionals adequats perquè puguin reparar la instal·lació fàcilment i garantint que torna a estar en ple rendiment.

 

Si tens dubtes o necessites un servei de manteniment per part de professionals, contacta amb nosaltres