Andreu Solar

Actualitat

2 de març de 2022

Com millorar l’eficiència energètica de casa teva

Sabies que cada llar emet 12,5 tones de CO2 a l’any?

Tenir una bona eficiència energètica de casa nostra és essencial per tenir cura del medi ambient i reduir les emissions emeses, i també per la nostra butxaca. L’elevat preu de la llum, i el gas, ha obligat que les famílies mirin en lupa cada racó de casa seva per tal d’optimitzar al màxim l’energia que necessitin. En aquest article t’expliquem en què consisteix i què pots fer per millorar l’eficiència energètica de casa teva.

L’eficiència energètica de les llars es refereix a aquelles que tenen un consum d’energia inferior a la mitja sense haver de sacrificar les activitats diàries de les famílies. És a dir, quan podem gaudir de les mateixes accions, l’ús d’electrodomèstics, calefacció, ventilació, aigua, amb els mínims recursos. Des del 2020, a Espanya, és obligatori la construcció d’edificis amb eficiència energètica, però què podem fer amb les cases i pisos construïts abans?

 

Millorar l’aïllament

Els experts asseguren que el 65% de l’energia dels habitatges es perd si no estan aïllats correctament. Així que revisar l’estat de les finestres, terres i teulades serà important per evitar malgastar energia.

 

Canviar els electrodomèstics antics

Gràcies a les etiquetes d’eficiència energètica podem saber ràpidament quins aparells hem de comprar, i quins ens estan ajudant a gastar més energia de la necessària. Els electrodomèstics que utilitzem sempre com la nevera i congelador seran essencials, i també aquells que utilitzem sovint com la rentadora, rentaplats i assecadora.

 

Ús eficient de la calefacció

Mantenir el fred o calor que generem per estar a la temperatura òptima a casa nostra és molt rellevant. Evitar excedir posar la calefacció massa alta, o l’aire condicionat massa fred, i sobretot no tenir les finestres obertes. L’aïllament de les finestres aquí també jugarà un paper crucial per ajudar a reduir la despesa innecessària.

 

Llum natural i artificial de baix consum

A banda d’aprofitar al màxim la llum i escalfor natural durant el dia, hem d’assegurar-nos de tenir bombetes de baix consum a totes les habitacions de casa nostra.

 

Reducció del consum d’aigua

Reduir el consum d’aigua també és un factor clau per ser més eficients energèticament. Així doncs, hem d’intentar omplir la rentadora i rentaplats al màxim, tancar les aixetes de seguida, fer servir una cisterna de doble descàrrega. Són alguns trucs per reduir el consum d’aigua, i també de l’electricitat que hi va associat.

 

Tancar els aparells quan no els necessitem

Des del televisor, fins a l’ordinador, en un habitatge hi ha diversos aparells que continuen consumint tot i que els apaguem, ja que es queden en repòs. Tancar-los per complet, pot ajudar a reduir una despesa innecessària.

 

Passar-se a l’autoconsum energètic

Generar energia verda gràcies a les plaques solars millorarà molt l’eficiència energètica de casa teva, pel fet que evitaràs el consum d’energia elèctrica (externa) durant cada hora de sol. A més a més, contribuiràs a subministrar energia verda gràcies a la venda de l’excedent d’energia no utilitzada.

A banda de reduir les emissions per tota aquesta energia externa no consumida, també implicarà una reducció del cost de la factura de la llum fins al 50%. El nostre equip professional et donarà tots els detalls dels avantatges, així com et farà un estudi a mida i t’indicarà totes les ajudes econòmiques que et puguis acollir.