Andreu Solar

Actualitat

7 de juny de 2022

Com netejar les plaques solars de casa teva

andreu solar manteniment plaques solars

 

 

El manteniment adequat de les plaques solars de casa teva garantirà el bon funcionament i rendiment òptim per generar energia a casa teva.

S’aconsella realitzar el manteniment i neteja de les plaques solars, almenys, una vegada a l’any. La freqüència podrà variar segons la temporalitat de pluja, o probabilitat de rebre excrements d’ocells. Andreu Solar us dona una sèrie de consells perquè pugueu mantenir un bon rendiment de les vostres plaques fotovoltaiques i generar el màxim d’energia solar per casa vostra.

 

Com s’ha de netejar les plaques solars particulars?

A continuació us mostrem una sèrie de passos que cal tenir en compte per mantenir les plaques solars.

El procés de netejar les plaques solars és senzill, però cal anar amb compte per la possible dificultat en accedir a la zona de la instal·lació, i de no ratllar la superfície:

  1. Introduïm unes gotes de sabó de rentaplats o de tipus neutre, barrejat amb aigua.
  2. Amb una esponja suau, fregarem els panells solars. Cal tenir vigilar de no ratllar la superfície.
  3. A continuació, eliminar l’aigua sobrant, amb una baieta de microfibra.
  4. Per arribar a les cantonades o en algunes zones més complicades, podem utilitzar un pal extensible, o si disposem d’una sortida d’aigua, una mànega.

Per les instal·lacions de difícil accés com algunes teulades, cal comptar amb tots els requisits de seguretat, com un bon calçat antilliscant.

 

Andreu Solar ofereix un manteniment anual que et permetrà gaudir del bon rendiment de l’energia solar durant tot l’any. Contacta amb nosaltres i te n’informarem.