Andreu Solar

Actualitat

20 de maig de 2022

Deduccions de l’IRPF per instal·lar plaques solars

 

Segons el Reial decret llei 19/2021 que va entrar en vigor el passat 6 d’octubre, s’estableix que les persones jurídiques poden deduir de la seva declaració IRPF la inversió de la instal·lació de plaques solars o altres energies renovables en habitatges, sigui per habitatges de lloguer o per a ús propi. A continuació t’expliquem els detalls de cada cas:

 

Deduccions del 40% de la inversió

Si realitzes millores energètiques en el teu habitatge o en un que sigui per a lloguer, pots demanar una deducció de l’IRPF fins al 40%. Per aconseguir-ho, has de demostrar amb un certificat que has aconseguit reduir almenys un 30% del consum d’energia primària no renovable, o bé si has fet obres, has aconseguit millorar la qualificació energètica de l’habitatge per a obtenir una classe A o B.

El projecte s’ha de dur a terme abans del 31 de desembre de 2022, i en cas que sigui un habitatge destinat al lloguer, l’hauràs de llogar abans del 31 de desembre del 2023.
La base màxima sobre la qual s’aplica la deducció en aquesta modalitat ascendeix a 7.500 euros anuals.

La deducció s’aplicarà en el període impositiu en el qual s’expedeixi el certificat d’eficiència energètica posterior a les obres.

Deduccions del 60% de la inversió

Si has fet obres de rehabilitació que millorin l’eficiència energètica en edificis d’ús predominant residencial, podries obtenir el 60% de la teva inversió. Hauràs d’acreditar, a través del certificat d’eficiència energètica, una reducció del consum d’energia primària no renovable d’un 30% com a mínim; una altra possibilitat és aconseguir la millora de la qualificació energètica de l’edifici per a obtenir una classe energètica A o B, en la mateixa escala de qualificació.

El termini en aquest cas és fins al 31 de desembre de 2023. La deducció es practicarà en els períodes impositius 2021, 2022 i 2023, en relació amb les quantitats que hagis pagat en cadascun d’ells.

La base màxima deduïble en aquesta modalitat ascendeix a 15.000 euros anuals. No obstant això, podràs deduir la inversió en els quatre exercicis següents.

 

Si estàs interessat en un projecte d’energia solar per a casa teva, contacta amb nosaltres i el nostre equip realitzarà un estudi a mida de les teves necessitats.

 

Font de la notícia: cambioenergetico.com