El canvi d’hora gairebé no afectarà la factura de la llum
Aquest cap de setmana passat, diumenge 31 d’octubre, vam retrocedir una hora els nostres rellotges, amb la intenció de guanyar hores de llum solar. Però aquest canvi d’horari té efectes positius a la nostra factura de la llum?
El que notem de seguida és que es fa de dia abans, però també es fa de nit abans. Llavors perquè fem aquest canvi d’hora?
Els canvis estacionals d’hora, que a la Unió Europea es realitzen dues vegades a l’any, al març i a l’octubre, es van idear per a estalviar energia. En aquesta ocasió, arriba en plena escalada dels preus de la llum, que porten setmanes batent rècords històrics. Ara bé, els experts coincideixen que l’estalvi energètic que produeix el canvi d’hora és mínim.
Fa 40 o 50 anys, el canvi d’hora tenia una raó, ja que la il·luminació representava un consum important d’energia. Avui dia, “suposa un ús bastant petit” va explicar Ricardo Izurzun, portaveu de l’àrea d’energia i canvi climàtic d’Ecologistes en Acció (EA). En l’anterior canvi d’hora, l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE) va advertir que el que deixa de gastar-se pot ser “poc significatiu” i depèn de factors com la climatologia o el lloc geogràfic. Però, segons aclareix, no existeixen estudis recents.
Així doncs, a causa dels canvis de consum, com la substitució de llums i aparells per alternatives més eficients, o assegurar que la potència contractada i la tarifa elèctrica contractada és l’adequada per a les necessitats de cadascun, han ajudat que el canvi d’hora tingui un impacte molt poc significatiu.
Si estàs interessat en aprofitar els raigs de llum solar, contacta amb nosaltres. El nostre equip tècnic estudiarà el teu cas en detall per oferir-te la millor solució per les teves necessitats de consum.
Font de la notícia: El País