Andreu Solar

Actualitat

4 de maig de 2022

Enginyers Industrials reclamen el desplegament urgent de les energies renovables

 

L’Associació i el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya no només reclama que necessitem multiplicar per 20 la capacitat instal·lada de les energies renovables fins als 80 GW, sinó que també fomentar l’eficiència i l’estalvi energètic.

A l’estudi presentat «La transició energètica a Catalunya», destaquen; “La transició energètica no ha de consistir només a instal·lar aerogeneradors i plaques fotovoltaiques: han de fomentar-se l’eficiència i l’estalvi energètic i buscar substituts en els combustibles fòssils i aquests han de ser l’hidrogen i el biometà”.

Per poder adequar l’oferta amb la demanda, caldrà acompanyar la capacitat de generació elèctrica amb una gran capacitat d’emmagatzematge. Diuen, que perquè això passi, es necessitaran més de 16 GW d’emmagatzematge entre centrals hidroelèctriques reversibles i tecnologies d’emmagatzematge com a bateries o altres.

Finalment, els enginyers industrials també han demanat que s’agiliti la tramitació de permisos, establint polítiques públiques per a fomentar les inversions i poder disposar del capital empresarial i humà, “a més de tenir la flexibilitat suficient per a poder anticipar i adaptar-se a les dificultats tecnològiques i geopolítiques que puguin aparèixer durant tot aquest període”.

 

Font notícia: Solarnews.