Andreu Solar

Actualitat

22 de juny de 2021

L’autoconsum energètic per combatre les noves tarifes de la llum

combatre les noves tarifes de la llum · combatir las nuevas tarifas de la luz

La instal·lació de plaques fotovoltaiques als habitatges unifamiliars estan a l’abast de la gran majoria de la població. A més a més, és una inversió amb un futur garantit i que permet reduir en la factura de la llum a la vegada que contribuïm en la sostenibilitat amb una energia verda.

Les noves tarifes de la llum suposaran un augment en la factura mensual

Els preus que s’està comercialitzant l’energia elèctrica durant els últims mesos és insostenible per a moltes famílies. Si a això li sumem que fa gairebé un mes de l’entrada de les noves tarifes segons les noves franges horàries, farà augmentar, encara més, el preu final de les factures de la llum.

Els clients que tinguin contractat una potència fins a 15 kW tindran una tarifa amb una discriminació horària obligatòria en 3 franges; punta, plana i vall. Aquestes noves franges horàries obligaran als usuaris modificar els seus hàbits de consum a l’hora de posar les rentadores, per exemple. Ara bé, hi haurà altres tipus de consum energètic que no podran esperar al cap de setmana.

L’energia solar, l’alternativa més rendible

Una de les solucions perquè aquests canvis no afectin negativament a l’economia domèstica de qualsevol família, és contemplar energies alternatives que ens permetin no dependre de les comercialitzadores elèctriques. Així, l’autoconsum solar es posiciona com una de les opcions més rendibles, especialment a Catalunya, ja que som uns privilegiats pel que fa a hores de sol durant tot l’any. Les famílies que es passin a l’autoconsum, a més a més de contribuir al medi ambient, aconseguiran estalviar fins a un 50% a la seva factura de la llum. Inclús més, si adapten correctament els seus horaris de consum.

L’autoconsum permet no dependre del mercat energètic, ja que un mateix produirà la meitat de l’energia i del seu consum. Però això no és tot, les famílies que s’han passat a l’energia solar poden vendre aquella energia que no necessiten consumir, i així obtenir un benefici.

Estalvi garantit des del primer any

Ara bé, per aconseguir aquests nivells d’optimització i estalvi energètic és necessari comptar amb un equip professional, que aconselli i adapti segons els hàbits de consum de cada família. Andreu Solar, analitzarà amb les factures d’electricitat passades quina potència i inversió és necessària perquè sigui totalment rendible. Per exemple, una instal·lació mitjana requereix 10 mòduls de 3,5kWp, amb una inversió inicial de 4.000€, i representaria un estalvi en la factura de la llum entre 500 i 800€ des del primer any. Existeixen opcions de finançament a mida i s’estudia la quota d’amortització ideal per a cada família.

Finalment, passar-se a l’energia verda comporta altres beneficis fiscals, com la reducció de l’IBI, que en molts municipis es bonifica fins a un 50%, o fins a un 95% de l’impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO), a més de reduccions de l’IRPF que ajuden a amortitzar la instal·lació encara més ràpida.

Contacta’ns i el nostre equip et farà un estudi personalitzat

combatre les noves tarifes de la llum

combatre les noves tarifes de la llum