Andreu Solar

Actualitat

13 de setembre de 2021

L’energia solar del futur serà fotovoltaica

 

Vivim en un país amb moltes hores de sol al dia i ho hem d’aprofitar. La instal·lació de plaques solars per a l’autoconsum és una bona opció per estalviar en la factura de la llum i contribuir a la cura del nostre planeta, ja que és una de les energies renovables més netes.

La contaminació, els residus, les conseqüències del canvi climàtic i l’efecte hivernacle ens preocupen a tots. És per això que cal apostar per nous models energètics i adoptar un compromís ferm i sòlid per part de tots. Una de les mesures que més està creixent en els últims anys és l’autoconsum fotovoltaic, una solució neta i eficient que cada vegada desitgen més empreses. Consisteix a produir la mateixa electricitat i consumir l’energia que la mateixa empresa genera, amb l’ajuda del sol, i a través d’una instal·lació fotovoltaica amb plaques solars. El seu principal avantatge és el notable estalvi energètic en la factura de la llum, entre el 40 i el 60%, amb la possibilitat de vendre l’excedent d’energia a la xarxa. A més, la instal·lació de plaques solars suposa un baix cost i un retorn ràpid de la inversió.

Amb aquesta acció s’està treballant directament en l’assoliment de l’objectiu número 7 dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, que pretén “garantir l’accés a una energia assequible, segura, sostenible i moderna per a totes les persones“. L’acció també està relacionada amb altres ODS, com el que fa referència a “aconseguir que les ciutats i els assentaments humans siguin inclusius, segurs, resilients i sostenibles” i “a adoptar mesures urgents per a combatre el canvi climàtic i els efectes d’aquest”.

 

Javier Mariña

Responsable Dept. de Manteniment Elèctric