Andreu Solar

Actualitat

10 de març de 2022

Les empreses aposten per la mobilitat elèctrica

 

Una bona opció per millorar la nostra qualitat de vida i la del planeta i contribuir en la lluita contra el canvi climàtic.

En plena transformació energètica i ecològica, les empreses innoven i s’adapten per ser verdes i sostenibles, per millorar l’eficiència energètica de les seves instal·lacions, apostant pel futur i la mobilitat elèctrica. Cada vegada són més les empreses que ja compten amb punts de recàrrega de vehicles elèctrics pels seus treballadors i clients. Es tracta d’una bona opció per oferir un servei addicional i necessari, ja que la demanda d’aquest tipus de vehicle està creixent de forma imparable.

El cotxe elèctric no és el futur, sinó una realitat que ja gaudeixen moltes persones. Amb aquest mitjà de transport aconseguirem deslligar-nos d’una vegada per totes dels combustibles fòssils, fent realitat el compliment dels objectius de la Unió Europea, que aspira a reduir un 90% les emissions contaminants dels vehicles amb l’horitzó del 2050, millorar la qualitat de l’aire a les ciutats i reduint l’emissió de gasos d’efecte hivernacle.

D’entrada, comprar un cotxe elèctric pot ser més car que comprar-ne un de convencional, però a la llarga, és una inversió rendible, ja que el manteniment és senzill i econòmic. A més, són els únics vehicles que poden circular en episodis de contaminació atmosfèrica.

L’aposta decidida per aquest mitjà de transport a Espanya i la Unió Europea està fent possible que allò que semblava llunyà fa uns anys sigui una realitat, i que puguem viatjar llargues distàncies gràcies a la més gran autonomia d’aquests vehicles i a les creixents capacitats de càrrega.

 

Eva Salvat

Periodista