Andreu Solar

Actualitat

23 de febrer de 2022

Les mesures del mercat elèctric del 2022

 

Els preus de l’electricitat fa mesos que no paren de pujar i sembla que ja no tornarem a tenir una tarifa de preus com teníem abans del 2020. Com ja vam explicar en aquest altre article, la crisi de preus de l’electricitat, és a causa de l’augment de preus d’energia no renovables com el gas, petroli i carbó.

 

Per aquest motiu, el govern espanyol va posar en marxa una sèrie de mesures per suavitzar el gran augment del preu de l’energia elèctrica. La reducció de l’IVA de la llum del 21 al 10% fins, com a mínim, a finals del 2021. Una mesura que significaria una reducció d’uns 25€ de mitjana per les famílies.

Ja que la factura de la llum segueix a preus molt elevats, el govern va decidir prorrogar algunes de les mesures:

El 28 de desembre de 2021 es va aprovar la Ordre TED/1484/2021, per la qual cosa s’estableix els preus dels càrrecs del sistema elèctric. Es tracta d’una norma que estableix diferents costs regulats del sistema elèctric per tot l’any 2022. És a dir, suposa una disminució d’un 33% (aproximadament) dels seus imports respecte als de l’abril del 2021.

Aquest any també hi haurà vigent la reducció d’un 4,6% de mitjana dels peatges de transport i distribució, que es van començar a aplicar amb el canvi de tarifa elèctrica de l’1 de juny del 2021.

També es prorroga la reducció al 0,5% de l’Impost Elèctric, i la reducció de l’IVA al 10% fins al 30 d’abril.

 

L’autoconsum, el camí alternatiu per no dependre de les comercialitzadores d’energia elèctrica

Moltes famílies han vist com les seves factures s’han reduït fins a la meitat gràcies a la instal·lació de plaques solars a les seves teulades. Si estàs interessat a connectar-te al sol, contacta amb nosaltres i t’informarem de tots els avantatges, i ajudes municipals i europees que et pots acollir.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *