Andreu Solar

Actualitat

9 de juliol de 2021

Més autoconsum per combatre la pujada de la llum

energia solar factura llum

Unef calcula que l’augment en l’autoconsum es traduirà en 100.000 instal·lacions fotovoltaiques amb una producció de 3.000 MW nous.

L’autoconsum energètic travessa una etapa de creixement i consolidació gràcies a les mesures públiques i al desenvolupament del sector privat, i es presenta com la gran alternativa per combatre la factura de la llum.

Durant el 2020, les instal·lacions fotovoltaiques van augmentar en un 30% en comparació l’any anterior. És a dir, es van instal·lar 596 MW de nova potència fotovoltaica a Espanya. I, segons un estudi realitzat per ei energía independiente (del grup Galp), el 68% dels espanyols valora passar-se a l’autoconsum com una mesura d’estalvi.

L’Executiu va aprovar a finals del mes de juny, 660 milions d’euros, ampliables a 1.320 en ajudes per instal·lacions d’autoconsum, emmagatzemament amb bateries i climatització amb energies renovables. Els particulars podran descomptar fins a un 40% del preu dels panells solars amb el Pla del Govern aprovat. Fet que Unef calcula que es traduirà en 3.000 MW nous d’autoconsum fotovoltaic, o bé 100.000 instal·lacions noves.

Si estàs interessat en un pressupost personalitzat, cont

més autoconsum

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *