Andreu Solar

Actualitat

16 d'agost de 2021

Mites de l’energia solar i els panells fotovoltaics

masmolets valls

És normal que a causa de la popularització de les plaques solars i autoconsum, vagin sorgint mites i curiositats. En aquest article, descobrim si aquests mites són certs o bé són fruit de creences populars:

  • El preu dels panells fotovoltaics és molt elevat

Actualment la instal·lació de panells solars està a l’abast de tothom. El preu de l’energia solar, juntament amb l’eòlica, són de les més econòmiques.

Per altra banda, hem de tenir en compte que amb les tarifes de la llum actuals, el període d’amortització de les plaques solars es redueix fins als 5 anys aproximadament. I amb tot això, hi hem d’afegir les ajudes i bonificacions que actualment disposem gràcies a passar-nos a l’autoconsum.

A més a més, amb Andreu Solar disposes d’un pla de finançament a mida perquè el cost de la inversió s’amortitzi amb l’estalvi generat.

 

  • Si no fa sol, els panells no són productius

Encara que faci un dia ennuvolat, les plaques solars no deixen de produir energia i per tant generar estalvi. Inclús també quan plou, ja que els panells aprofiten qualsevol radiació solar.

 

  • Abandonament de la xarxa elèctrica

Aquest mite és fals. Tot i que ens passem a l’autoconsum energètic, no implica una desconnexió total a la xarxa elèctrica convencional. Aquest fet, però és un benefici per a nosaltres, ja que ens permet vendre l’excedent d’energia a la companyia comercialitzadora i així augmentar l’estalvi generat. Per altra banda, podrem consumir energia convencional en cas que ho necessitéssim.

 

  • El manteniment i instal·lació de les plaques solars és molt costós

A Andreu Solar ens encarreguem de la instal·lació fotovoltaica i del manteniment anual dels panells perquè el rendiment i estalvi generat sigui el màxim. El cost del manteniment és senzill, i s’ho pot fer un mateix, netejant correctament les plaques fotovoltaiques regularment, o bé encarregant-ho als professionals com nosaltres. Quan ens demanis el pressupost personalitzat, t’indicarem també el cost del manteniment o bé t’indicarem dels consells de manteniment adequats.

 

  • Les plaques solars són difícils de reciclar

Aquest mite també és fals, ja que el 80% o 90% dels components es poden reciclar, ja que estan fets de materials reutilitzables. A més, amb l’aplicació del Real decret 110/2015, obliga que es reciclin tots els materials fotovoltaics en tot Espanya, i tots els fabricants i importadors tenen l’obligació de recollir i processar els materials que hagin deixat de funcionar.