Andreu Solar

Actualitat

10 de maig de 2021

Publicades les noves tarifes de facturació d’electricitat del 2021

Nuevas tarifas electricidad, noves tarifes electricitat · Període vall i període muntanya
A partir de l’1 de juny de 2021 està previst que entri en vigor la nova estructura tarifària. noves tarifes

noves tarifes

Aquest canvi està regulat per llei, i totes les comercialitzadores s’hi han d’adaptar. Tots els contractes de fins a 15 kW i baixa tensió (majoritàriament domèstics i algunes petites empreses i locals comercials) passaran automàticament a la tarifa 2.0TD, que tindrà tres períodes horaris amb tres preus de l’energia diferents. Els organismes reguladors ja han publicat els nous peatges i càrrecs definitius. Els preus de la potència i de l’energia per a la tarifa 2.0TD, que començaran a aplicar a partir de l’1 de juny de 2021. Noves tarifes d'electricitat

Tres períodes horaris d’energia

Per als contractes de fins a 15 kW (majoritàriament domèstics i algunes petites empreses i locals comercials) hi haurà, com a única opció, la tarifa 2.0TD, que tindrà tres períodes horaris amb tres preus de l’energia diferents. És a dir, segons el moment del dia en què s’utilitzi, l’energia, es pagarà a un preu o a un altre, seguint sempre aquest horari (no variarà en funció de si és hivern o estiu, ni amb el canvi d’hora).
  • Període punta – P1: de 10 a 14 h i de 18 a 22 h. Durant aquest període és quan l’energia serà més cara (0,224 euros/kWh sense impostos).
  • Període pla – P2: de 8 a 10 h, de 14 a 18 h i de 22 a 24 h. Durant aquest període, l’energia no serà tan econòmica com en el període vall, ni tan cara com en el període punta (tindrà un preu de 0,127 euros/kWh sense impostos).
  • Període vall – P3: de 00 a 8 h del matí. Durant aquest període, l’energia que s’utilitzi serà més econòmica (0,084 euros/kWh sense impostos).
Durant els caps de setmana (dissabtes i diumenges) i festius d’àmbit estatal, totes les hores seran vall (la més econòmica). El fet que hi hagi diferents períodes amb diferents preus permetrà adaptar els usos d’electricitat i intentar fer-los a les franges on aquesta és més econòmica (per exemple, engegar electrodomèstics durant el període pla, o encara millor, durant el període vall), de manera semblant a com passava amb la tarifa amb discriminació horària. Amb aquest canvi desapareixeran les actuals tarifes 2.0A, 2.0DHA, 2.0DHS, 2.1A, 2.1DHA i 2.1DHS. Tots els contractes que, fins ara, tenien aquestes tarifes, passaran automàticament a la nova tarifa 2.0TD. Font: Somenergia