Andreu Solar

Actualitat

18 de febrer de 2022

Què cal tenir en compte per passar-te a l’autoconsum energètic?

Les instal·lacions de panells solars estan augmentant molt en els últims anys. En concret, l’any passat van incrementar en un 30%, on l’ús residencial va representar el 19% de les noves instal·lacions, que gairebé va doblar les instal·lacions de l’any anterior. L’energia solar està en augment, però, sabem què cal tenir en compte? En aquest article et desvetllem els principals factors que has de tenir en compte a l’hora de connectar-te al sol.

 

Tenir un compromís amb el planeta

Una instal·lació solar té molts beneficis en l’àmbit particular, però a més mostra tenir un compromís amb el planeta i reduir la nostra petjada ecològica.

 

Estalvi en cada factura

Pots estalviar entre un 30% i un 50% de la factura elèctrica de casa teva. Des del primer dia, reduiràs el consum energètic i per tant la factura de cada mes.

 

Ajudes municipals, autonòmiques i europees

La instal·lació de panells solars és rendible, però ho serà encara més segons si el municipi on es dugui a terme disposa d’ajudes com deduccions de l’IBI o altres taxes.

Ara també et pots beneficiar dels ajuts a renovables amb fons europeus Next Generation, on podràs aconseguir una ajuda econòmica directa per cada placa solar instal·lada.

 

Amortització d’una instal·lació

L’amortització de les instal·lacions de plaques fotovoltaiques dependrà de l’ús de cada família, hores de sol, ajudes obtingudes. Així i tot, s’estima que el temps mitjà d’amortització d’una instal·lació fotovoltaica és de vuit anys (sense tenir en compte les ajudes econòmiques).

 

Tota una vida d’estalvi

Tindràs una instal·lació efectiva d’entre 30 i 35 anys, tot i que amb un bon manteniment de les plaques solars, poden durar més.

 

Estudi del consum de les llars

A més de realitzar un bon estudi del consum de cada habitatge i determinar la potència que es necessita, un bon ús serà essencial per fer-la encara més rendible.

 

Situació i orientació de la teulada

Cada teulada es pot adaptar per aconseguir el major rendiment segons la trajectòria del sol. Analitzarem i definirem quina és la millor solució per a tu.

 

Pots compensar l’excedent d’energia no consumida

La llei obliga les empreses comercialitzadores a compensar els usuaris per aquests quilowatts.

 

Permet adaptar-se a noves necessitats

Aquestes instal·lacions són modulars i es poden ampliar, permetent d’aquesta manera, satisfer futures necessitats.

 

El coordinador de l’Associació Nacional d’autoconsumidors, Lluis Cusí, explicava que l’autoconsum en la majoria de casos és rendible i fiable; “En molts casos, les barreres són mentals. L’autoconsum és rendible, fiable i està en un bon moment tecnològic”. A més, es mostra convençut que comptar amb una instal·lació fotovoltaica a casa és l’inici d’una transformació cap a l’eficiència energètica: “No es tracta només de posar plaques per a estalviar, sinó d’una transició cultural molt important”.

 

Si estàs interessat a connectar-te al sol, contacta amb el nostre equip professional. A més de fer-te un estudi a mida segons les teves necessitats, sol·licitaran les ajudes municipals i europees que et puguis acollir, així com els tràmits d’administració, perquè només et preocupis de gaudir i d’estalviar.

 

 

Font: Niusdiario