Andreu Solar

Actualitat

26 d'abril de 2022

Què és el Full de ruta de l’Autoconsum?

 

Neix el Full de ruta per a impulsar l’autoconsum i acostar-lo a tots els consumidors, amb l’objectiu de reduir l’ús de les energies no renovables i augmentar la producció d’energies netes com la fotovoltaica. 

El Consell de Ministres, a proposta del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO), va aprovar el Full de ruta de l’Autoconsum amb la finalitat d’identificar els reptes i les oportunitats que presenta i establir mesures per a assegurar el seu desplegament massiu a Espanya en els pròxims anys.

El Full de ruta de l’Autoconsum incorpora millores i recull 37 mesures de sensibilització, formació a professionals o divulgació, amb la finalitat de millorar el coneixement i l’acceptació de l’autoconsum per part de tota la població.

El document contempla mesures d’impuls a l’autoconsum col·lectiu com les comunitats de veïns, i canvis normatius per a millorar l’agilitat en la tramitació d’instal·lacions.

 

Objectiu del Full de Ruta

Per substituir l’energia provinent de les energies fòssils per energies netes o renovables, es pretén arribar als 9.000 MW que es distribuirà en els diferents sectors, com el sector comercial que arribarà als 5.800 MW, al residencial s’estima que arribarà als 2.000 MW, i més de 1.100 MW al sector industrial.

Les ajudes de Fons Europeu Next Generation destinades per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques a empreses i particulars, incentivarà també la creació de més de 25.000 llocs de treball directes i indirectes, generant un augment del PIB i una reducció de les emissions de CO₂ de més d’1 milió de tones a l’any.

 

La importància de la transició energètica

“L’autoconsum d’energia serà clau en la descarbonització de l’economia espanyola, així com en altres reptes de caràcter més transversal, com la reactivació econòmica després de la crisi sanitària de la COVID-19, la transició justa, el repte demogràfic i l’economia circular.”

 

Aprofita les ajudes municipals, nacionals i europees i connecta’t al sol amb Andreu Solar. Tant si tens una casa, una empresa o sou una comunitat de veïns, estudiarem el teu cas en detall per oferir-te el teu projecte a mida.

 

Font informació: www.miteco.gob.es