Andreu Solar

Actualitat

11 de febrer de 2022

Tipus de teulades i solucions fotovoltaiques a mida

masmolets valls

 

Com ja hem comentat en diverses ocasions, si tens una teulada tens una gran oportunitat per connectar-te al sol i generar la teva pròpia energia. Ara bé, quin tipus de teulada és la millor per connectar-se al sol? Què passa si tinc una teulada plana? Quina és la millor orientació? Totes aquestes preguntes te les resolem a continuació, explicant les característiques i solucions per cada tipus de teulada.

 

Teulades sense inclinació

Aquest tipus de teulades, sense cap mena d’inclinació, permeten instal·lar els panells tal com ho faríem a terra. Obligats a inclinar el panell, ho podrem fer en la inclinació i orientació òptima per aconseguir el rendiment més gran segons la trajectòria del sol. Aquest tipus, també ens permetrà ajustar l’orientació dels panells quan ens convingui.

Aquesta tipologia de teulada ens permetrà també instal·lar les plaques orientades a l’est i a l’oest, garantint una producció d’energia verda durant tot el dia.

 

Teulades inclinades i amb orientació a l’oest

Les teulades inclinades a l’oest permeten ens garanteixen una producció durant les hores centrals i finals del dia, és a dir, des del migdia fins que se’n va el sol. Durant aquestes hores és quan els habitatges concentren la seva major demanda d’energia.

 

Teulades inclinades i amb orientació a l’est

En aquest cas, ens trobem en la inversa que les teulades inclinades a l’oest. Així doncs, la producció es concentrarà en les primeres hores del dia, des que surt el sol fins al migdia. Tot i això, no vol dir que durant les hores de la tarda no es produeixi gens d’energia, ja que les plaques poden produir energia fins i tot amb els dies que fa núvol.

 

Teulades inclinades i amb orientació al sud

Les teulades inclinades al sud són les que garanteixen una producció òptima durant tot el dia, perquè absorbeixen la radiació solar durant les hores de màxima radiació. Aquesta inclinació també ens permet gaudir d’una producció d’energia verda durant l’hivern, quan el sol està més baix.

 

Teulades inclinades i amb orientació al nord

Aquesta inclinació és la menys aconsellable, pel fet que no està enfocada amb la trajectòria del sol. Tot i això, existeixen recursos i solucions per adaptar aquestes teulades i instal·lar els panells fotovoltaics en la direcció correcta.

 

Teulades a dues aigües

També ens trobem en teulades a dues aigües, és a dir amb dues orientacions. Serà ideal si aquestes teulades a dues aigües estan orientades a l’est i oest, ja que ens permetrà aconseguir una producció elevada durant totes les hores de sol.

Andreu Solar ha realitzat diverses instal·lacions de plaques fotovoltaiques d’aquest tipus:

 

 

Parets (instal·lacions verticals)

A vegades, podem veure instal·lacions de plaques fotovoltaiques a les parets dels edificis, per aprofitar aquella zona molt ben orientada per la trajectòria solar.

 

 

Tinguis la teulada que tinguis, buscarem la millor solució perquè et connectis al sol i gaudeixis de l’energia verda a casa teva. Contacta amb nosaltres i el nostre equip tècnic estudiarà el teu cas en detall.