Andreu Solar

Actualitat

3 d'agost de 2022

Trucs per estalviar energia elèctrica i diners durant l’estiu

 

Els mesos d’estiu és necessari seguir una sèrie de consells per estalviar energia elèctrica, estar al màxim de frescos quan estem casa nostra, o bé poder marxar de vacances i reduir el consum d’energia elèctrica al màxim.

Des d’Andreu Solar, et proposem una sèrie de consells per evitar un excés de consum d’energia per mantenir fresca casa nostra i gaudir d’una temperatura òptima:

 

1 – En hores de més sol i calor, alia’t amb la foscor

Mantén les persianes i finestres tancades durant les hores de sol i de més calor. Quan la temperatura externa i els raigs de sol siguin notables, és millor abaixar les persianes per evitar un sobreescalfament de casa nostra. Sobretot per aquelles finestres que el sol tingui una radiació directa.

 

2 – Crea corrents d’aire quan el sol no escalfi

A primera hora del matí, i quan el sol ja baixa, és quan hem d’aprofitar i obrir les finestres de casa nostra per crear una lleu corrent d’aire que permeti la ventilació i refredament de la casa.

 

3 – Utilitzar tendals a les finestres que el sol té un accés directe

Per a les finestres que tinguin un impacte directe amb el sol, i no tenim arbres que ens ho tapin, una bona manera és protegir-nos amb para-sols o tendals. Aquest consell molt extens arreu, pot semblar obvi, però té un efecte molt significatiu.

 

4 – L’aire condicionat, a la temperatura òptima

Si disposes d’aire condicionat, no és necessari posar-lo a temperatures hivernals. La temperatura ideal per a l’interior d’un habitatge o oficina, és 25 graus. A més, per molta urgència que tinguem en refredar la casa, no ho farà més de pressa com més baixa posem la temperatura. De fet, això només provocarà un malbaratament energètic i consumiràs energia innecessària.

 

5- Electrodomèstics de màxima eficiència energètica

Si has de comprar un ventilador o aire condicionat, fixa’t que tingui l’etiqueta d’eficiència energètica. Com més alta, menys energia necessitarà.

 

6 – Refresca’t

Si arribes molt acalorat, és millor fer una dutxa ràpida d’una temperatura d’1 grau per sota de la teva temperatura corporal. Hidrata’t amb aigua, i begudes refrescants, i evita els menjars copiosos que dificulten la digestió, tria amanides i plats refrescants i lleugers.

 

7 – Utilitza l’energia solar per refrescar-te

El sol ens dona energia, i, per tant, ens permet gaudir de posar l’aire condicionat a la temperatura adequada. Les hores de sol són les hores que volem estar més frescs. A Andreu Solar et farem un estudi personalitzat, segons les teves necessitats de consum durant els 365 dies de l’any, i t’ajudarem a optimitzar els recursos generats perquè estalviïs al màxim.

 

8 – Si marxes de cap de setmana, o de vacances, apaga tots els electrodomèstics que puguis

La televisió, la rentadora, qualsevol aparell excepte la nevera o congelador, el podem apagar per complet mentre estem fora.