Andreu Solar

Actualitat

20 de juny de 2022

Un 32% dels consumidors estan decidits a instal·lar panells solars en els seus habitatges

 

Segons un estudi realitzat per l’Observatori Solarwatt de l’Autoconsum Fotovoltaic, que ha tornat a analitzar exhaustivament l’autoconsum fotovoltaic en habitatges residencials, afirma que el 32% dels consumidors estan decidits a instal·lar panells solars en els seus habitatges a curt/mitjà termini.

Les dades van ser presentades l’1 de juny a la Cambra de Comerç Alemanya per a Espanya. Entre les diferents dades presentades, destaca el creixement del nombre d’instal·lacions d’autoconsum; des de 2019 i fins al 2021 s’han multiplicat per cinc, passant d’un 0,9% a un 4,5% actual.

Una altra dada significativa és que la principal motivació per a instal·lar energia solar (65,9% dels convençuts), és l’estalvi en la factura de la llum. A més, un 32% de persones estan segures de voler realitzar aquest tipus d’instal·lacions a curt/mitjà termini. Finalment, un 87% de les persones enquestades pensa que el govern i les administracions haurien de fomentar i facilitar informació sobre l’energia fotovoltaica.