Andreu Solar

Actualitat

29 de juny de 2021

Utilitzar la bateria del cotxe elèctric per a la instal·lació fotovoltaica

bateria de cotxe electric andreu solar · batería del coche eléctrico andreu solar

Com vam explicar aquest altre article, no és necessari disposar d’una bateria per la teva instal·lació fotovoltaica, però, si es vol emmagatzemar l’energia solar produïda durant el dia per utilitzar-la més enllà de les hores de sol, és necessari disposar d’una bateria.

Ara bé, en molts casos possiblement no és del tot aconsellable comprar una bateria només per a la instal·lació fotovoltaica de casa teva.

Una mateixa bateria, dues utilitats

Les famílies que en un futur, o bé que ja disposin d’un vehicle elèctric, podran aprofitar la bateria del cotxe com a bateria per la casa quan estiguin endollats. Només necessitaríem que el punt de connexió sigui bidireccional i permeti tant la càrrega com la utilització de l’energia emmagatzemada.

Contacta’ns i el nostre equip et farà un estudi personalitzat

La reutilització de les bateries dels vehicles elèctrics

Per altra banda, gràcies al fet que les bateries dels vehicles elèctrics són tres vegades més potents que la bateria que pot necessitar una casa particular, es podria donar una segona utilitat a aquestes bateries quan en un futur, ja no tinguessin el rendiment òptim. Es podria donar lloc a la reutilització i reducció en la creació de bateries elèctriques.

Aquesta última conclusió és d’acord amb un estudi publicat a la revista Applied Energy i el·laborat per investigadors del MIT. Que conclou que les bateries obsoletes pel mercat automobilístic seguirien sent interessant i més econòmiques al mercat de bateries solars. Només s’hauria d’adaptar per la utilització a la xarxa elèctrica o a casa.

Si tens dubtes, el nostre equip tècnic estudiarà el teu cas en concret i et farà una proposta adequada segons les teves necessitats.

bateria del cotxe elèctric

bateria del cotxe elèctric