Consells d’Estalvi Energètic

Consells pràctics d'estalvi energètic

A Andreu Solar t’oferim diferents consells pràctics  per ajudar-te a millorar l’eficiència energètica de la teva llar i a estalviar en cada factura.

T’has preguntat mai quin grau de dependència energètica teniu a casa teva?, descobreix el grau de dependència realitzant el test de consum energètic d’Andreu Solar.

Aprofita l'energia del sol

Utilitza l’assecadora només en casos concrets, els estenedors tenen aquesta funció i aprofiten l’energia solar per assecar la roba. No s’ha d’assecar al màxim el que després planxem.

Utilitza reductors de cabal

Col·loca el reductor de cabal a la dutxa i altres aixetes. Instal·lant el reductor de cabal a la sortida de l’aixeta pots estalviar un 40-50% d’aigua.

Utilitza les tarifes nocturnes

El consum energètic industrial es pot reduir utilitzant les tarifes nocturnes que ofereixen les companyies; que són les hores vall de consum domèstic.

Elimina l’stand by de la teva vida.

El consum energètic que suposa l’stand by, conegut com el “consum fantasma”, pot suposar una despesa mitjana per la llar de 50 euros aproximadament.

Apaga els aparells elèctrics

Connecta els aparells elèctrics a una regleta i apaga-la pel botó. Molts aparells electrònics consumeixen energia tot i estar apagats, assegura't que no ho facin. Quan no els estiguis utilitzant, apaga l'interruptor i ja està.

Ventila la casa cada dia

Obrint les finestres 10 minuts al dia en tens prou per renovar l'aire de la casa. Té beneficis per a la nostra salut, reduiràs la concentració de CO₂, la pols i la humitat de l'espai.

Aprofita la llum solar

Aprofita la il·luminació natural del sol sempre que sigui possible; és més natural, menys contaminant i gratuïta.

Omple la nevera

Una nevera o un congelador buit perd més energia en l'obrir-se que un de ple. Si no la tens plena, posa-hi ampolles d'aigua fins que necessitis l'espai.

Regula la temperatura

No posis al màxim l'aire condicionat. No refreda més ràpidament, només consumeix més energia. El termòstat t'ajudarà a mantenir la temperatura estable.

Redueix el consum d'aigua

Col·loca una ampolla d'aigua a la cisterna del lavabo. Evitaràs que es consumeixi el volum d'aigua equivalent al volum de l'ampolla en cada estirada de la cadena.

Utilitza bombetes de baix consum

Substitueix les bombetes d'incandescència per les de baix consum; duren més temps i consumeixen un 80% menys. No cal que canviïs totes les bombetes de cop. Fes-ho progressivament.

Fes rentadores fredes

El 90% de l'electricitat que utilitza la rentadora és per escalfar l'aigua, renta amb aigua freda; la temperatura no sempre incideix en la neteja de la roba.