Andreu Solar

Actualitat

18 de gener de 2022

L’aposta del G-20 per les inversions netes

 

El camí cap a la transformació energètica i la descarbonització pel 2050, la solució més favorable per una recuperació post-pandèmia inclusiva i sostenible.

La sostenibilitat del planeta i la transició ecològica són temes bàsics pel G-20. És important que en aquest sentit tots els països membres actuïn junts per promoure unes finances més verdes i responsables amb el planeta, arribant a l’objectiu de zero emissions netes de CO₂ l’any 2050.

El G-20, integrat per 19 països més la Unió Europea, és el grup de països més poderosos del món que representa el 90% de l’economia mundial, el 80% del comerç internacional i el 60% de la població mundial. El grup dels vint inclou les majors potències industrials com els Estats Units o Alemanya, i països amb economies emergents com Brasil o la Xina. Espanya, tot i ser una de les grans economies mundials, no està al llistat de països que formen part d’aquest selecte grup, però és invitada permanent i, per tant, la seva presència a les cimeres està assegurada.

El G-20 té un paper estratègic a l’hora d’assegurar el creixement i la prosperitat econòmics mundials futurs. A hores d’ara, la transformació digital, la salut global i una transició energètica sostenible són temes claus a tractar.

 

El G-20 es va posar en marxa el 1999 i des de llavors s’ha convertit en una cimera anual en què participen el cap d’estat i el govern. Aquest 2022 la 17a cimera se celebrarà a Bali (Indonèsia) els dies 30 i 31 d’octubre. El seu lema serà «Recuperar-nos junts, recuperar-nos més forts». A part de l’acte central, al llarg de l’any també s’organitzen les reunions de Sherpa, encarregades de dur a terme negociacions entre els líders, grups de treball i esdeveniments especials.